هزاران سال است که انسانها برای خارج کردن پساب آلوده از منطقه زندگی خود از کانالها و در حال حاضر از لوله کشی فاضلاب استفاده میکنند. با پیشرفت تکنولوژی این امر با دقت و کیفیت بالاتری نسبت به گذشته اجرا میشود. برای انتقال فاضلاب میتوان از لولههای پلیاتیلن فاضلابی یا کاروگیت، لوله پوش فیت، لولههای بتنی، لولههای پلیکا و در موارد خاص از لوله مانیسمان هم استفاده کرد.
در مواردی که پسماندها سمی و فاضلابهای خطرناک بنا به تشخیص کارشناس از لولههای فلزی درزدار یا بدون درز مانیسمان استفاده میشود باید به دقت اجرا و جوشکاری اتصالات و لولهها با کیفیت بالا انجام شود.
در زمان ساخت هر بنایی لوله کشی فاضلاب یکی از مراحل مهم و پیچیده آن است که کیفیت زندگی در آن ساختمان را تحت تأثیر خود قرار میدهد. لوله کشی فاضلاب به طور مستقیم با سلامت ساکنان ساختمان در ارتباط است و هرگونه اشتباه و سهل انگاری در انجام آن باعث انتشار آلودگی، بوی بد و افزایش هزینههای بازسازی بنا میشود.
لوله کشی فاضلاب برخلاف لوله کشی آب که در آن جریان آب تحت فشار است سیستم فاضلاب ساختمان هیچ فشاری بر آن نیست و این جاذبه زمین و شیب لوله است که باعث جریان فاضلاب میشود. اینجاست که با نصب سیفون فاضلاب و لوله تهویه از بازگشت فاضلاب، خروج گاز سمی و موجودات موذی جلوگیری میشود.
مزایای لوله کشی فاضلاب اصولی
- اگر برآورد مقدار مواد و مصالح مورد نیاز برای اجرای پروژه لوله کشی فاضلاب با دقت انجام شود از خرید بیش از اندازه مواد و مصالح جلوگیری میشود و دور ریز به حداقل میرسد که در نهایت این خود باعث کاهش هزینه اجرا میشود.
- لوله کشی فاضلاب کار سخت و پیچیدهای است و اگر توسط افراد متخصص و با تجربه انجام شود از اشتباه کاری و دوباره کاری جلوگیری میشود.
- با استفاده از مواد و مصالح درجه یک و استاندارد برای لوله کشی فاضلاب و استفاده از لوازم بهداشتی ساختمانی با کیفیت باعث ارتقا سطح زندگی و طول عمر بنا میشود.
روشهای لوله کشی فاضلاب
اجرای لوله کشی و نحوه انجام آن به سه طریق مختلف اجرا می شود که در زیر به طور خلاصه به آن ها اشاره میکنیم:
- لوله کشی به روش تونلی: در این روش مسیر لوله کشی به روش تونلی حفاری شده که در زیر زمین برای عبور لوله فاضلابی اجرا میشود.
- لوله کشی به روش روباز: این روش یکی از قدیمیترین روشهای انجام لوله کشی فاضلاب است که به روش سنتی یا کف خواب هم معروف است. در این روش مسیر لوله کشی حفاری شده و بعد از انجام مرحله لوله گذاری روی آن با مصالح پوشیده میشود.
- لوله کشی به روش زیر سقفی: در این روش به جای قرار دادن لوله در زیر زمین آن را در زیر سقف ساختمان قرار میدهند که روشی بهینهتر، اما از نظر اجرا سختتر است.
Leave a Comment